Historiek

De Concertband kent haar origine 175 jaar geleden. Toen de naam dragend van Koninklijke Harmonie "Ste-Cecilia".
Zoals iedere muziekmaatschappij kende zij gedurende al die jaren ups and downs.
Maar "kwaliteit" bleef ze steeds nastreven. Zij luisterde zowel in binnen als buitenland verschillende feestelijkheden op, trok mee in diverse stoeten en nam vanaf 1964 deel aan de Provinciale muziektornooien. Op de toernooien van 2011 stelde zij zich voor in eerste divisie en werd door de jury gepromoveerd naar de afdeling 'Uitmuntendheid'.
Op 29 maart 2015 stelde zij zich opnieuw voor in de afdeling 'Uitmuntendheid' en werd door de jury gepromoveerd naar de 'Ere-afdeling', de op één na hoogste afdeling die bestaat bij deze toernooien.

Einde de jaren tachtig wijzigde in Vlaanderen het maatschappelijk beeld van de muziekverenigingen en evenzeer de mentaliteit van de muzikanten. De dirigenten werden vervangen door beroepsmensen.
Kermissen, stoeten en allerlei feestelijkheden werden steeds minder door fanfares opgeluisterd. Ook de tijd dat de fanfares de mascottes waren van de plaatselijke politici is voorbij. De politici zijn er voor de cultuur, maar de cultuur is er niet voor de politici. Daardoor werd de nadruk meer gelegd op het geven van concerten. Vandaar de naamswijziging "Concertband" i.p.v. harmonie of fanfare.
De laatste jaren organiseerde zij concerten met topartiesten zoals Lisa Del Bo (Kerstconcert 2002), Johan Verminnen (3 april 2004) en Will Tura (22 april 2006).
Tevens luistert zij op aanvraag recepties, trouwmissen, opening van congressen, enz. op.

De Concertband onder voorzitterschap van Veerle De Mulder en de deskundige leiding van dirigent Gunter Carlier telt voor het ogenblik 30 muzikanten, waarvan de meeste jong geschoold zijn. Zij vertolkt zowel modern als licht klassieke muziek.

Galerij

Hoofdsponsors