De dirigent: Andreas Carlier

Andreas Carlier (°1998) begon op vijfjarige leeftijd met trompet. De eerste lessen kreeg hij van zijn vader en trombonist Gunter Carlier. Hij nam al snel de beslissing om aan de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te studeren. Na een overstap naar tuba, in de zomer van 2019, studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen (B) en het Koninklijk Conservatorium van Brussel (B) bij Stephan Vanaenrode waar Andreas afstudeerde met Maxima Cum Laude voor tuba.

 

Op professioneel vlak is Andreas sinds 2021 verbonden aan de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Gidsen. Andreas is te horen op verscheidene cd-opnames en speelde reeds concerten in de meeste gerenommeerde concertzalen in binnen- en buitenland. 

 

Andreas kon al reeds ervaringen opdoen bij projecten met het orkest van de Koninklijke Muntschouwburg, Antwerp Symphony Orchestra, I Solisti Del Vento, Le Concert Olympique, National Youth Orchestra ... met topdirigenten als: Vasily Petrenko, Valeri Gergiev, Benjamin Zander, Jos Van Immerseel, Xian Zhang...

 

Na het winnen van een auditie was Andreas vast lid van het wereld bekende, gerenommeerde orkest: European Union Youth Orchestra (EUYO) waarmee hij doorheen Europa op tournee ging. Ook is hij sinds 2020, Solo-Tuba van het Youth Orchestra Flanders. Ook binnen de HaFaBra-cultuur is Andreas vast lid van Brassband Willebroek waarmee hij verscheidene (inter)nationale titels wist te bemachtigen.

Hoofdsponsors